Nyheter


Digitaliseringen möjliggör det omöjliga Kategori: Digitalisering Publicerat av
17 January, 2019

Med digitaliseringens oerhörda möjligheter behöver vi kanske träna på att tänka i banor som tidigare varit omöjliga. Det menar Veckans Affärers chefredaktör i ett inlägg. Till exempel kanske vi behöver börja öva på den omöjliga tanken att inte alla människor kan förvänta sig att få ett vanligt jobb i framtiden. Eller tanken på att om den som kan analysera data och använda insikterna för att utveckla sin produkt är vinnaren – behöver vi då en vd?

Läs hela artikeln här!

AI förbättrar konvertering och kundupplevelse Kategori: Digitalisering Publicerat av
09 January, 2019

Det spås vitt och brett om hur AI kommer att utvecklas under 2019. En av de hetaste trenderna som förespås innebär att användningen av artificiell intelligens expanderar även till kundtjänster och webbsidor. AI kommer alltså att kunna hjälpa organisationer att göra mer riktade åtgärder och rekommendationer till olika målgrupper. Dessa inkluderar segmentering och att lämpligt innehåll anpassas till specifika målgrupper, vilket kommer att förbättra konvertering och kundupplevelsen.

Läs hela artikeln här!

Hur ska man satsa inom AI? Kategori: Uncategorized Publicerat av
06 January, 2019

Under 2019 kommer det satsas mer än någonsin på maskininlärning och AI. För att satsa på den nya tekniken har IDG sammanställt sex saker som är bra att tänka på, till exempel att IT-avdelningar på kort sikt kan bromsa verksamhetens AI-satsningar.

Läs hela artikeln här!

God jul och gott nytt år! Kategori: Digitalisering Publicerat av
26 December, 2018

God jul och gott nytt år önskar vi på Silentium! Påbörja det nya året på rätt sätt, läs om hur du undviker att göra misstag med den nya tekniken AI här.

6 företag berättar Kategori: Digitalisering Publicerat av
20 December, 2018

6 företag berättar om hur de framgångsrikt implementerat maskininlärning i sina organisationer. Till exempel tipsar en storbank om att det är viktigt att ta sig an maskininlärning och AI genom att testa och lära och vara tålmodig. Man måste också vara beredd att ta bort det som inte fungerar. Och fråga er alltid ”hur kommer detta att gynna kunden?”

Läs hela artikeln här!

Läs ikapp om AI Kategori: Digitalisering Publicerat av
16 December, 2018

Går tekniken för fort framåt? Techworld har sammanställt allt du behöver veta om AI, till exempel varför tekniken utvecklas just nu och heta tillämpningsområden. Läs ikapp om artificiell intelligens här!

AI för alla Kategori: Digitalisering Publicerat av
08 December, 2018

Med den nya teknikens framsteg väcks också frågan om AIs demkratisering, hur man kan göra AI tillgänglig för alla. För att möta den enorma efterfrågan kommer jättar som Google, Amazon och Microsoft med nya verktyg och utbildningar. Till exempel lanserar Microsoft två nya utbildningar som ska tackla den kompetensbrist som råder i företagsvärlden och på universitet.

Läs artiklarna här och här.

Etisk diskussion om AI allt viktigare Kategori: Digitalisering Publicerat av
30 November, 2018

Enligt Gartner kommer AI skapa fler jobb än vad som försvinner. Redan 2020 kommer den nya tekniken att ha skapat 2,3 miljoner nya jobb, vilket väger upp för de 1,8 miljoner jobb som försvinner. Men i samband med AI:s framfart blir den etiska diskussionen allt viktigare. Hur ska vi definiera AI:s förmåga att agera självständigt? Och vem hålls ansvarig för de handlingar som AI utför? Vilka faror finns det med en teknik som kan tänka själv? Läs hela intervjun med Gartneranalytikern Frank Buytendijk här!

AI – potential men också faror Kategori: Digitalisering Publicerat av
23 November, 2018

De senaste åren har Försäkringskassan lagt närmare 100 miljoner kronor på AI. CIO:n Stefan Olowsson menar att det både finns stor potential men också faror med den nya tekniken, där omställningen av kompetens är en fråga som måste lyftas på samhällsnivå. “Kurvan för maskiner som gör vårt jobb går snabbt uppåt och om vi inte lyckas omskola människor så kommer det inom kort bli ett samhällsproblem” menar han. Och även om AI och de tekniska satsningarna effektiviserar och förbättrar på många sätt, menar Olowsson också att det måste vara människor som gör den sista bedömningen och väger in alla faktorer.

Läs hela artikeln här!

Digitalisering kräver förankring Kategori: Digitalisering Publicerat av
19 November, 2018

I takt med större krav på digitalisering finns det risk för att den nya teknologin innebär en högre tröskel för de som idag väljer att inte vara uppkopplade. Till exempel Arbetsförmedlingen är i full fart med att digitalisera sin verksamhet, vilket lämnar många frustrerade. I organisationers önskan om att effektivisera verksamheten är det tyvärr lätt hänt att man glömmer bort kunden längs vägen, istället för att väl förankra de teknologiska framstegen. Och för de som inte är uppkopplade behövs fortfarande analog hjälp.

Ett axplock av känslor kring Arbetsförmedlingens digitalisering återfinns här, här och här.